VÉLEMÉNY: Coconutoil Cosmetics argánolajos dezodor és ajakápoló

Monday, November 3, 2014

Pár hete Coconutoil Cosmetics sajtótájékoztatón jártam, ami egy új magyar kozmetikai márka. A különlegessége az, hogy csak ehető, génmanipuláció mentes és organikus alapanyagokkal dolgoznak, valamint állati eredetű anyagokat sem használnak, ráadásul a csomagolásuk is újrahasznosítható és környezetbarát. Fontos kiemelnem, hogy minden termékük alapanyaga az "élet fájának" gyümölcse, a kókuszolaj. Jól hangzik, ugye? :)
A teljes bejegyzésért kattints tovább!

"Csak azt tedd a bőrödre, amit meg is ennél!"

COCONUTOIL COSMETICS ARGÁNOLAJOS DEZODOR (2500 Ft/50 ml)
Mit ígér?
Ébredj az egészségedre és használj olyan deót, amivel nem gátolod szervezeted természetes méregtelenítő folyamatait, miközben nincsen kellemetlen szagod és nem mérgezed magad olyan anyagokkal, melyek károsak lehetnek. A Coconutoil Cosmetics Deo Roll On készítménye természetes összetevőkből előállított, folyékony dezodoráló készítmény, mely túlnyomórészt kókuszolajat (90% felett), továbbá csekély mennyiségben szódabikarbónát, ehető emulgeálószert és E-vitamint, valamint természetes eredetű illatanyagot tartalmaz.
A készítmény az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik:
- elvégzi izzadság felszívását- baktérium-és gombaölő hatású- hidratálja a bőrt- nem okoz bőrirritációt- a bőr számára semleges kémhatású- csak  organikus, ehető anyagokból áll- előállítása során kémiai feldolgozás, vagy módosítás nem történik- használójának természetes illatot kölcsönöz

Mi a véleményem?
A termékek ehetőségének bizonyítása érdekében a sajtótájékoztatón a márka alapítói bele is ittak a dezodorba, ezen mindenki nagyon meglepődött. Szörnyű, hogy mennyi durva anyagot adnak hozzá a kozmetikumokhoz, ezért is volt az az első gondolatom, hogy végre! Persze ezek után felmerül a kérdés, hogy akkor mégis mennyire teljesít jól?
A csomagolása már első ránézésre is minőségi márkához méltó, letisztult és elegáns.
Első használatkor az első, ami feltűnt az az olajos állaga. Pár percet várni kell, hogy felszívódjon, utána már egyáltalán nem érezni. A leírásban is olvasható, hogy a dezodor csak egy bizonyos idő után fejti ki hatását, mert először a hónalj alatt található nyirokcsatornák elkezdenek kitisztulni, ezért egy bizonyos ideig bővebb izzadást tapasztalhatunk. Nálam ez kb 4 napig tartott, aztán már nagyon jól teljesített. Ugyanúgy bevált, mint egy normális dezodor, csak ezt nyugodt szívvel használom tudván, hogy semmi káros anyaggal nem mérgezem a bőröm. Még egy plusz pozitívum, hogy nagyon puha és hidratált lett tőle a bőröm, eddig minden dezodor kiszárította a hónaljam.
Amit még fontos megemlítenem az az illata. Egyszerűen imádom! Én az argánolajos csomagot választottam (elérhető még mellette levendulás és kókuszos is) aminek pont olyan illata van mint a Raffaello-nak. :) Kellemesen vaníliás és nyilván a kókuszt is érezni rajta.



COCONUTOIL COSMETICS ARGÁNOLAJOS AJAKÁPOLÓ BALZSAM (1270 Ft/10 ml)
Mit ígér?
A Coconutoil Cosmetics Lip Balm készítménye természetes összetevőkből előállított  ajakápoló balzsam, mely túlnyomórészt kókuszolajat (70% felett), továbbá méhviaszt, kakaóvajat, pálmaolajat, csekély mennyiségben steviát, E-vitamint, ezeken túl pedig természetes eredetű illatanyagot, argánt és levendulát tartalmaz. Természetes összetevői gyengéden, de hatékonyan ápolják a cserepes ajkakat. Naturális alapanyagai részlegesen csökkenthetik az UV sugárzás káros hatásait. Kiszerelésénél és állagánál fogva, nem csak az ajak ápolására alkalmas, hanem minden érzékeny és kiszáradt bőrfelületen tökéletesen hatékony.

- baktérium-és gombaölő hatású
- nem okoz bőrirritációt
- a bőr számára semleges kémhatású
- csak  organikus, ehető anyagokból áll
- előállítása során kémiai feldolgozás, vagy módosítás nem történik
- ápolja, védi, táplálja és hidratálja a bőrt

Mi a véleményem?
Nekem napi többször kennem kell az ajkaimat, mert különben nagyon hamar kiszáradnak. Már évek óta csakis a Carmex-et használom, és annyira megszerettem, hogy sosem gondoltam volna, hogy találok nála jobbat. Hát íme!
A csomagolása tégelyes, könnyen elfér bármilyen táskában, én is egész nap magamnál hordom.
Már az első használat után éreztem, hogy ez még a jól megszokott ajakápolómat is fölülmúlja. Álompuhák lettek az ajkaim, és ezt nem is kell olyan gyakran használnom, mint a Carmexet, ráadásul az összetevői is sokkal barátibbak. Állagának köszönhetően szép fényt ad az ajkaknak. Az illata ennek is ugyanolyan, mint a dezodornak, kellemes vaníliás-kókuszos. Sőt még az íze is olyan jó, hogy meg tudnám enni! :D
A sajtótájékoztatón is elhangzott, hogy kisebb kiszáradt bőrfelületekre is alkalmazható, gondoltam remek, ki is próbáltam az ekcémámra. Már mindenféle krémmel kezeltem több-kevesebb sikerrel és nagy meglepetésemre ez is szépen enyhítette. Ezek után a körmeimre is rákentem próba-szerencse alapon, mert nagyon gyengék és minimálisan azokat is erősítette.



Néhány kép a sajtótájékoztatóról




A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy decemberig még két új terméket szeretnének piacra dobni, nagyon kíváncsian várom! Összességében tényleg csak ajánlani tudom mindkét terméket, nem hittem volna, hogy ennyire meg fogom szeretni ezeket. Szerintem engem még sosem fogott meg ennyire egy kozmetikai márka sem, csak pozitívumokat tudok sorolni. Ha elfogynak biztosan kipróbálom a levendulás termékeket is, mert nagyon kíváncsi vagyok!

A Coconutoil Cosmetics termékeket a Biopont álvánnyal rendelkező dm üzletekben találod meg!

Ti mit szóltok ehhez az új natúrkozmetikai márkához?

No comments:

Post a Comment

 

Followers

Popular Posts